Santjago de Kompostela (Španija) nagrađen kao „čist grad“ zahvaljujući Libelium tehnologiji

Pročitajte originalni članak

Santjago je osvojio nagradu Aire Limpio među gradovima sa manje od 100.000 stanovnika za svoj rad u održavanje i poboljšanje kvaliteta vazduha. Velikom zahvalnošću projektu TRAFAIR u kojem je Libeliumova tehnologija integralni element. Santiago de Compostela je instalirao Smart Environment PRO Plug&Sense! IoT platforma sa zagađenja detektori za merenje NO2, CO i O3 kao glavnih zagađivača vazduha u saobraćaju.

Trafair

Žiri je istakao naučnu strogost projekta, upotrebu novih tehnologija i razvijanje inovativne i održive usluge za proizvodnju novih robusnih i pouzdanih informacija.

Takođe su istakli vrednu i pionirsku generaciju znanja koja proizilazi iz saradnje između javne uprave i univerziteta u Španiji i Italiji, kako se navodi u kandidaturi galicijskog grada. savet.

Ovo je važno jer projekat Trafair uključuje mnogo delova (uključujući Libelium Smart Environment PRO senzori) a dizajneri su inteligentno rešili izazov primanja heterogenih podataka od različitih uređaja i senzori projektovanjem skladišta podataka koje prima skup podataka i obrađuje objedinjujući merenja i dele sve podaci dosledno. Takođe, širenje podataka koje generišu senzori kvaliteta vazduha i modeli se deli za konsultacije i eksploatacije u skladu sa filozofijom otvorenog koda projekta.

Santjago de kompostela

I gradonačelnik Santjaga, Ćose Sančez Bugalo, i savetnik za životnu sredinu, Mila Kastro, izrazili svoje zahvalnost na nagradi i priznanju koje ona predstavlja za opštinski trud u poboljšanju kvaliteta vazduha u opština. Odbornik je podsetio da se zahvaljujući programu TRAFAIR rade senzori kvaliteta vazduha instaliran u područja sa najvećim intenzitetom saobraćaja. Ovo će obezbediti slike uslova vazduha u realnom vremenu u vremenima povećana zagušenja saobraćaja, da bi se utvrdilo bolje i efikasnije upravljanje protokom.

Nagrade Aire Limpio imaju za cilj da podstaknu gradove da preduzmu akciju u smanjenju zagađenja i njegovog uticaja. Loš kvalitet vazduha je vodeći ekološki uzrok prerane smrti među građanima EU, navodi najnoviji izveštaj iz Evropskog revizorskog suda (ECA). Sa 9 od 10 građana EU koji žive u urbanim sredinama udišući vazduh koji prelazi granice zagađenja koje je postavila Svetska zdravstvena organizacija (SZO).

Kontaktirajte nas
Sva prava zadržana ©2023 Copyright Sinfon